Tjauw min kip met paksoi

Tjauw min kip met paksoi

Door een niet te nader noemen persoon die zich momenteel in Indonesië bevindt kreeg ik enorm zin in dit eten. Tjauw min kip met paksoi! Dit recept komt van Surinamcooking.com.

Benodigdheden:
– 2 pakken tjauwmin (500 gram)
– 1 pak kasoi (toko)
– 3 kippenbouten
– 3 teentje knoflook (geperst)
– 2 theelepels geraspte gember
– 3 maggi blokjes
– 2 sjalotten in ringen gesneden
– 1 halve theelepel zout
– 3 takjes selderij (fijn gesneden)
– mespunt adjinomoto 2x
– halve kop sojasaus
– 1 theelepel suiker
– olie
– oestersaus

Bereiding:

Breng een pan met water aan de kook en 1 theelepel olie en de halve theelepel zout in het water. Kook dan de tjauw min af en toe omscheppen in het water en in 10 minuten is het gaar. Volg de aanwijzing op het pakje. Was de groenten en snij in reepjes en laat uitlekken in een vergiet.Was vervolgens de kip met azijn of citroen en marineer deze met 3 teentjes geperste knoflook, adjinomoto, 1 theelepel geraspte gember, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels oestersaus, en 1 Maggi blokje.

Marineer de kip ruim een uur van tevoren het liefst langer indien mogelijk natuurlijk. Verwarm je oven voor op 150 graden. Leg dan de gemarineerde bouten op een braadslede en schenk daar 3 eetlepels olie overheen. Rooster de kipbouten gaar. 20 minuten op 180 graden omdraaien en dan 30 minuten op 100 graden dan zijn je bouten gaar. Leg ze apart om af te koelen. Bak dan de kasoi en de gesneden sjalotten in een wok. Dan kan je beetje bij beetje de mie erdoorheen scheppen. Is de mie iets aan de droge kant tijdens het bakken dan kan je nog wat soya saus of oestersaus eroverheen doen.

Blijf goed omscheppen en proef de mie. Strooi er eventueel nog wat zout naar smaak overheen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie