Tomatensoep met prei en basilicum
Verse tomatensoep met prei en basilicum, lekker gezond voor in de Ramadan.
Ingrediënten:
- 1 et zonnebloemolie
- 2 groentebouillon
- 100 gr tomatenpuree
- 5 liter tomatensap (bv. Markant merk)
- 100 gr prei, dunne ringen
- 250 gr tomaten
- 100 gr winterpeen, julienne
- 7 gr gehakte knoflook
- 100 gr uienblok
- 20 gr basilicum
Bereidingswijze:
Spoel de uien met koud water af in een vergiet, was de tomaten en snij in vieren. Maak de knoflook schoon vervolgens was je de basilicum en pluk deze. Bak de prei, knoflook, ui, wortel en tomaat met de olie in een pan circa 5 minuten zachtjes aan. Voeg de basilicum er samen met de tomatenpuree hierbij en verhit circa 1 minuut door. Voeg tomatensap eraan toe, voeg de bouillon erbij. Pureer de soep met een staafmixer. Smakelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like