Tonijnpizza maken zonder oven

Tonijnpizza maken zonder oven

Salamoualaykoum! Ik heb weer een heerlijk receptje. Deze heerlijke pizza is super zacht en vooral te lekker dat je voelt alsof je het in een restaurant aan het eten bent. Van saus tot deeg, alles is zelf thuis klaar gemaakt. Heb ik pizza liefhebbers?

INGREDIËNTEN

Saus:

  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 glas water
  • 4 teentjes knoflook

Kruiden:

  • 1 thl paprikapoeder
  • 1 thl zout
  • 1 thl komijn
  • 1 thl korianderpoeder
  • 1 thl zwarte of witte peper
  • 1 thl oregano (sahtar)

Deeg:

  • 1,5 glas bloem
  • 3 eetl melkpoeder
  • 1 thl bakpoeder
  • 1 eetl gist
  • Snufje zout
  • 1 eetl suiker
  • 1 thl zwarte of witte peper
  • Oregano (sahtar) of Italiaanse kruiden
  • Half glas olie
  • 1,5 glas water

Extra:

  • Paprika, in reepjes
  • Uien, in reepjes
  • Olijven
  • Tonijn uit blik
  • Geraspte kaas

STAPPENPLAN:

Voor de saus neem je een kookpot waarin je de tomaten, knoflook, water aan toevoegt. Laat het koken tot je tomaten gaar zijn. Mix dan de tomaten en haal ze door een zeef. Schenk je tomatensaus in een steelpan en voeg daar de kruiden en tomatenpuree aan toe. Meng alles goed samen tot je saus gaat binden. Zet dan je steelpan van het vuur en laat je saus afkoelen.

Neem een andere pan en doe daar een scheutje olie in. Fruit de uien met een snufje zout en peper voor 3 minuten tot ze gaar zijn. In dezelfde pan kook je ook je paprika tot ze gaar zijn.

Voor het deeg meng je in een diepe kom de bloem, melkpoeder, bakpoeder, gist, suiker, zout, sahtar, peper en olie goed samen. Dit kan met de hand of een keukenmachine. Voeg als laatste het water in stappen bij, je deeg moet zoals pannenkoekenbeslag zijn, maar iets zwaarder.

Neem een pannenkoekenpan en zet het op het vuur. Smeer het in met olijfolie en laat het goed warm worden. Vervolgens giet je een klein beetje beslag in de pan. Smeer het met een spatel uit en laat het op laag vuur bakken tot het bovenste gedeelte droog is. Voeg dan de tomatensaus toe, vervolgens ook de uien, paprika, tonijn, olijven en geraspte kaas. Dek de pizza af tot je kaas gesmolten is. Haal de tonijnpizza van het vuur en plaats het op een bord. Werk zo heel je beslag af.

Besaha o raha

Instagram: chaimaalaaraichii


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie