Tonijnsalade van La Place
Bij La Place eet ik vaak een lekkere focaccia met tonijnsalade. Thuis heb ik geprobeerd de salade na te maken. Dit recept komt aardig in de buurt, al smaakt hij niet helemaal hetzelfde. Ik gebruik bijvoorbeeld yoghurt in plaats van een groot deel van de mayonaise, omdat ik dat lekkerder vind. Als je wilt, kun je de yoghurt ook vervangen door mayonaise.
Ingrediënten:
- 1 appeltje
- 1 kleine ui
- 1 tomaat, zonder pitjes
- 1 blikje tonijn in olie
- Zout en peper
- Gehakte peterselie
- 1 el ketchup
- 1 el mayonaise
- 1,5 el yoghurt
Bereidingswijze:
Snijd de appel en tomaat in blokjes, de ui fijn snipperen. Meng door elkaar. Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de appel/ui/tomaat. Meng er de yoghurt, mayonaise en ketchup door en maak op smaak met de kruiden.
Lekker op broodjes, brood of stokbroodschijfjes uit de oven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like