Torta alla Gianduia (Nutella taart)
Torta alla Gianduia, oftewel hazelnoot-Nutella taart! Oh la la la…. deze taart doet zijn naam eer aan. De hazelnoten in en op de taart maken dit tot een super Nutella taart. En even eerlijk…..wie is er nou niet gek op Nutella?
Ingrediënten:
- 400 gram Nutella pasta
- 100 gram gestampte hazelnoten
- 125 gram zachte boter
- 1 eetlepel water
- 6 eieren
- Zout
Extra:
- 125 ml slagroom
- 100 gram pure chocolade
- Hazelnoten
Bereidingswijze:
Vet een springvorm in van 26 cm. De bodem bedek je met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor het beslag neem je 6 grote eieren. Scheid de dooiers en eiwitten. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Meng in een andere kom 125 gram zachte boter, 400 gram Nutella pasta, 6 eidooiers, 1 eetlepel water, 100 gram gestampte hazelnoten.
Vouw door dit beslag zachtjes, beetje bij beetje de geklopte eiwitten. Het beslag kan nu in de springvorm en de oven in. Hij mag na 40 minuten uit de oven gehaald worden.
Laat hem goed afkoelen. Maak de Ganache topping door 125 ml slagroom en 100 gram pure chocolade au bain marie te koken. Blijf goed roeren. Laat dit afkoelen en besmeer de taart hiermee. Bestrooi hem nog met hele en gestampte hazelnoten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like