Traditionele harira met lamsvlees
Traditionele Marokkaanse soep/harira. Helaas had ik geen vers geweekte kikkererwten meer. Verse kikkererwten dienen 1 dag te weken in water. Ik was te laat toen ik er achter kwam, dus heb ik kikkererwten uit blik gebruikt. Mocht je geweekte kikkererwten gebruiken, voeg die dan gelijk aan het begin toe.
Benodigdheden:
- 1 kom lamsvlees
- 2 uien
- 6 tomaten
- Bijna 1 hele bos selderij, fijngemalen
- 1 bosje koriander, fijngemalen
- 1 bosje peterselie, fijngemalen
- Handvol vermicelli
- Handje linzen
- 2 volle eetlepels tomatenpuree
- 1 kommetje kikkererwten
- Smen (optioneel)
- 2 volle theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 kaneelstokje
- 1 gestreken lepel zout
- 2 bouillonblokjes
- Water en olijfolie
- 1 eiwit
Bereidingswijze:
Maal al je groenten. Kook je tomaten, haal het schil eraf en maal dit ook. Snijd het vlees in blokjes. Doe de tomatenpuree in je pan en voeg 1 liter koud water toe. Voeg zwarte peper toe, daarna de smen boter en daarna de gemalen groenten (nog niet de gemalen tomaat). Gelijk daarna breng je het op smaak met zout.
Voeg het vlees toe en roer alles kort door elkaar. Doe de linzen erbij. Schenk een scheut olijfolie (2 eetlepels) erbij samen met de gember- en paprikapoeder. Laat dit koken voor 40 minuten.
Voeg daarna 1 bouillonblokje en de gemalen tomaat toe. Roer dit door elkaar en voeg kokend water toe tot je pan vol is. Laat dit nog zeker een uur koken. Voeg de kikkererwten, kommetje gemalen koriander/peterselie/selderij en kaneelstokje toe. Laat het weer verder koken.
Voeg een mengsel van meel en water alroerend toe tot je de gewenste dikte van je soep hebt. Laat dit alroerend koken voor 10 minuten. Doe voorzichtig je eiwit erbij en roer goed door. Als laatste voeg je de vermicelli toe, roer het en laat het 2 minuten koken. Zet het vuur uit.
Tip: serveer met heerlijke dadels, chebbakia en citroen. Eet smakelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like