Traditionele paella

Traditionele paella

Recept voor traditionele Spaanse paella, de hoeveelheid is voor 6 personen.

Ingrediënten:

  • 1 doos(je) saffraandraadjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 stuks uien, gepeld en versnipperd
  • 2 stuks paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 3 eetlepels grof gehakte peterselie
  • 6 eetlepels olie
  • 6 stuks kippenvleugels (mag erbij, maar hoeft niet)
  • 8 deciliter groentebouillon
  • 150 gram erwtjes
  • 250 gram mengeling van schelpdiertjes (venusschelpjes, bouchot-mosseltjes, kokkeltjes etc.)
  • 500 gram mosselen
  • 500 gram visfilet naar keuze, in grote dobbelstenen gesneden
  • 500 gram paellarijst
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Verhit 6 eetlepels olie in een ruime pan en stoof de ui en de knoflook. Roer er de saffraan door en voeg de rijst toe. Roer goed, zodat alle korrels blinken. Voeg er bouillon bij tot de rijst onderstaat en laat het geheel zachtjes garen. Kruid met peper en peterselie.

Verhit 2 eetlepels olie in een andere pan en bak hierin de kippenvleugeltjes goudgeel. Kruid ze met peper en zout. Voeg de stukjes paprika en de erwtjes toe als de bouillon is opgenomen en voeg nogmaals bouillon toe, zodat alles onderstaat. Laat nog 6 minuten garen.

Voeg de visstukken, de mosselen, de zeevruchten en de kip toe. Laat alles garen tot de rijst en zeevruchten gaar zijn en de mosselen geopend zijn.

Bron recept: Michel en Véronique De Meyer


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie