Tulband cake met amandelen
Recept voor tulband cake met amandelen voor een vorm van 28 cm
Ingrediënten:
- 250 gr zachte boter
- 250 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 eieren
- 400 gr tarwebloem
- 1 zakje bakpoeder
- 100 gr gehakte amandelen
- 1/8 L melk
- 3 el cacaopoeder
- 3 el paneermeel voor de bakvorm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulbandvorm in met wat boter en bestrooi met het paneermeel. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een creme. Roer er de eieren een voor een goed door. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng met de amandelen. Roer dit afgewisseld met de melk door de eiercreme. Schep de helft van dit beslag in de tulbandvorm.
Zeef het cacaopoeder en roer dit door de rest van het beslag. Schep dit beslag in de bakvorm. (Trek de steel van een lepel voorzichtig door het beslag om beide soorten wat te vermengen. Bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar). Wat tussen haakjes staat heb ik niet gedaan, heb laag op laag gedaan.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like