Tulbandcake met fruit en frosting
Gevulde tulbandcake met fruit en frosting.
Voor de tulbandcake:
- 300 gram zelfrijzend meel
- 250 gram suiker
- 190 ml zonnebloemolie
- 3 dikke eieren (anders 4)
- 70 ml melk
- 2 zakjes vanillesuiker
Voor de frosting:
- 1 pakje bloemsuiker
- 3 el melk
Extra:
- Verse fruit naar keuze
- Suiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Klop je eieren met de suiker en vanillesuiker mooi schuimig voor 4 minuten. Voeg dan de olie en gezeefde bloem toe. Voeg daarna ook de melk toe. Doe dit in je bakvorm en laat het 45 minuten bakken op 180 graden. Laat de cake vervolgens afkoelen.
Als hij goed koud is geworden neem je een pakje bloemsuiker en zeef je dit. Voeg lepel voor lepel melk bij (ik denk een stuk of 3 lepels). Zolang het maar nog dik blijft, anders is het niet goed. Dit mengsel lepel je over de cake. Laat dit uitharden in de koelkast. Meng het verse fruit dat je gebruikt met een beetje suiker. Net voor het opdienen giet je het fruit door een zeef en lepelt het in de holte. Klaar, heel simpel!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like