Tulbandcake met fruit en frosting

Tulbandcake met fruit en frosting

Gevulde tulbandcake met fruit en frosting.

Voor de tulbandcake:

  • 300 gram zelfrijzend meel
  • 250 gram suiker
  • 190 ml zonnebloemolie
  • 3 dikke eieren (anders 4)
  • 70 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker

Voor de frosting:

  • 1 pakje bloemsuiker
  • 3 el melk

Extra:

  • Verse fruit naar keuze
  • Suiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Klop je eieren met de suiker en vanillesuiker mooi schuimig voor 4 minuten. Voeg dan de olie en gezeefde bloem toe. Voeg daarna ook de melk toe. Doe dit in je bakvorm en laat het 45 minuten bakken op 180 graden. Laat de cake vervolgens afkoelen.

Als hij goed koud is geworden neem je een pakje bloemsuiker en zeef je dit. Voeg lepel voor lepel melk bij (ik denk een stuk of 3 lepels). Zolang het maar nog dik blijft, anders is het niet goed. Dit mengsel lepel je over de cake. Laat dit uitharden in de koelkast. Meng het verse fruit dat je gebruikt met een beetje suiker. Net voor het opdienen giet je het fruit door een zeef en lepelt het in de holte. Klaar, heel simpel!


1 reactie

  1. chucky1012 geplaatst op april 24, 2016 Beantwoorden
    Mmmmm dat ziet er heerlijk uit ;-) Ik bewaar het recept. Xoxo

Geef een reactie