Tulumbe chebakia

Tulumbe chebakia

Langwerpige Marokkaanse chebekia, oftewel Tulumbe.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 400 gr bloem
  • 125 gr roomboter
  • sap van een halve citroen
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 500 ml water

Ingrediënten voor de honing siroop:

  • 1 pot honing (bv. van AH merk)
  • sap van een halve citroen
  • water

Bereidingswijze:

Doe het water samen met de boter, citroensap en zout in een pannetje en laat dit op middelmatig vuurtje koken. Zodra het water kookt, van het vuur afhalen en roer de bloem beetje bij beetje met een spatel of houten lepel. Voeg halverwege het losgeklopte eitje toe, meng alles goed samen totdat je geen klonters meer ziet.

Doe het deeg in een spuitzak met een grote ribbelmond. Spuit lange staven op een bakplaat met bakpapieren knip de uiteinden af met een schaar of mes,maar let er goed op dat je het deeg rustig op de bakplaat spuit. Dus niet het deeg erop drukken, maar erop leggen.

10351588_1740570216168738_7088647835474719942_n

Je mag ook de chebekia boven de olie vormen, knip de uiteinden af met een schaar en laat ze in de olie glijden. Anders barsten de chebekias open tijdens het bakken. Vewarm zonnebloemolie in een koekenpan en laat dit goed heet worden, bak de chebekia op een middelhoog vuurtje mooi goudbruin. Draai de chebekia niet om totdat deze een krokant laagje heeft. Laat de chebekia goed uitlekken.

Om de honing siroop te maken dien je het volgende te doen: meng alle ingrediënten samen tot een mooie siroop dikte, even zelf kijken of het goed is anders meer water toevoegen. Even verwarmen niet laten koken. Dompel nu de chebekia minstens vier minuten erin.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie