Turkamisu (Turkse variant van Tiramisu)

Turkamisu (Turkse variant van Tiramisu)

Toen ik jaren geleden actief was op Marokko.nl was dit toetje eens een rage. Turks toetje, omdat het met Turkse biscuitjes wordt gemaakt, maar of het echt Turks is, ik weet t niet…

Wij noemden het toen “Turkamisu” of “Tiraminoor”, de eerste vanwege de gelijkenis met tiramisu en de tweede, omdat het lid dat het recept had geplaatst Noor heette. Het is heel simpel te maken en superlekker! Je kunt er eigenlijk allerlei soorten biscuitjes voor nemen, met kokoskoekjes is bijvoorbeeld ook erg lekker. Origineel was het recept trouwens met alleen creme fraiche, maar vond dat toch wat te zurig, dus ik doe de helft slagroom.

Dit recept is goed voor een schaal van 20×20 cm.

Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml crème fraîche
  • 6 el poedersuiker
  • 1 zakje Klopfix
  • 1/2 pak Turkse chocoladebiscuitjes
  • 1/2 reepje witte chocolade
  • 1/2 reepje melk of pure chocolade

Bereidingswijze:

Klop de slagroom stijf met de helft van de poedersuiker en de Klopfix. Klop dan de creme fraiche en de rest van de suiker erdoor. Bedek een schaal van 20×20 cm met aluminiumfolie (hoeft niet, maar ik vind het makkelijk om dan later eruit te tillen en stukken te snijden). Bedek de bodem met een laagje crème en leg daarop een laag koekjes.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.

turkaminoor

turkamisu-recept


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie