Turkse börek met feta en peterselie
Dit is een supermakkelijk en heerlijk recept voor börek met feta en peterselie. Voor dit recept wordt er baklava yufka deeg gebruikt, het is een groen pak van het merk Au Ble D’or. Lekker als hapje of als maaltijd.
Ingrediënten:
- 1 pak yufka baklavadeeg (dun filodeeg)
- 1 pakje ongeklopte slagroom
- 3 eetlepels olie
- 2 eieren
- 1/2 pakje bakpoeder
- Fetakaas (bv. van merk Gazi Peynir)
- Peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak eerst een mengsel van de eieren, slagroom, olie en bakpoeder. Verkruimel de fetakaas en snijd de peterselie fijn en doe dit bij het eiermengsel. Meng alles goed door en leg het even opzij.
Haal het deeg uit de verpakking en vouw deze uit. Pak een en vel en ”kreukel” dit als het ware en leg het op de bakplaat. Je doet dit dus vel voor vel en je doet dit met alle vellen tot je helemaal klaar bent. Als je bakplaat vol is, schenk je daar het ei-fetamengsel overheen.
Schuif hier en daar een paar feta-stukjes tussen de kreukels, zodat alles goed verspreid is. Bak het in een voorverwarmde oven van 200 graden tot alles gaar en goudbruin is. Als het is afgekoeld, kun je het in grote stukken snijden.
Te volgen op…
Instagram: @Elisabethakca
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like