Turkse bulgursalade (Kisir)
Het is zeer lekker en gemakkelijk.
Ingrediënten:
- 1 glas gekookt water
- 1 theeglas dunne (fijngemalen) bulgur
- 2 eetlepels paprikapuree
- 1 eetlepel Nar Aroma sos
- 1 theelepel sambal
- zonnebloemolie
- 1 grote ui
- koriander
- 1 citroen
- zout en peper
Bereidingswijze:
Doe de bulgur in een ruime schaal en giet er dezelfde hoeveelheid kokend water eroverheen (in dit geval dus 1 glas). Dek de schaal af met een deksel en laat het even staan.
Snipper intussen de ui en laat hem in ruim olie zachtjes glazig worden.Voeg de paprikapuree toe en bak even. Voeg flink wat zout en peper toe en een klein beetje water zodat het een mooi mengsel wordt. Warm dit door tot het kookt en zet dan het vuur uit.
Roer de gewelde bulgur even los met een vork en voeg dan het ui/ paprika mengsel, sap + schil van 1 citroen, 1 eetlepel Nar Aromah sos en koriander toe aan de bulgur.
Roer goed door zodat alle bulgurkorrels bedekt zijn met het mengsel.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like