Turkse bulgursalade (Kisir)

Turkse bulgursalade (Kisir)

Het is zeer lekker en gemakkelijk.

Ingrediënten:

  • 1 glas gekookt water
  • 1 theeglas dunne (fijngemalen) bulgur
  • 2 eetlepels paprikapuree
  • 1 eetlepel Nar Aroma sos
  • 1 theelepel sambal
  • zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • koriander
  • 1 citroen
  • zout en peper

10475933_676043625850189_4586735085537190821_n

Bereidingswijze:

Doe de bulgur in een ruime schaal en giet er dezelfde hoeveelheid kokend water eroverheen (in dit geval dus 1 glas). Dek de schaal af met een deksel en laat het even staan.

kisir salade

Snipper intussen de ui en laat hem in ruim olie zachtjes glazig worden.Voeg de paprikapuree toe en bak even. Voeg flink wat zout en peper toe en een klein beetje water zodat het een mooi mengsel wordt. Warm dit door tot het kookt en zet dan het vuur uit.

1782023_676043802516838_2633000758815972917_n

Roer de gewelde bulgur even los met een vork en voeg dan het ui/ paprika mengsel, sap + schil van 1 citroen, 1 eetlepel Nar Aromah sos en koriander toe aan de bulgur.

1478917_676043849183500_4031643427725028447_n

Roer goed door zodat alle bulgurkorrels bedekt zijn met het mengsel.


1 reactie

  1. Ilhem geplaatst op maart 23, 2016 Beantwoorden
    Welke glazen gebruik je voor dit recept als ik vragen mag?

Geef een reactie