Turkse kaasbootjes (Peynirli Pide)

Turkse kaasbootjes (Peynirli Pide)

Dit recept kwam ik tegen op een blog genaamd “Aicha Qandisha”, staan een hoop lekkere recepten op! Ik ben inmiddels dol op de Turkse witte kaas (je mag het officieel geen feta noemen, maar het lijkt er wel verdacht veel op, al vind ik deze veel lekkerder), dus deze bootjes moest ik wel proberen. Ik zie ze ook vaak liggen bij Turkse bakkers, maar ze zijn dan zo enorm groot, dat ik ze meestal niet koop.

Ik heb deze in een normaal formaat gemaakt en dan krijg je er 20-24 broodjes uit. Heb er nog nigellazaadjes overheen gestrooid, omdat de smaakcombinatie van die zaadjes met de witte kaas echt superlekker is! Maar je kunt het dus ook gewoon weglaten als je het niet in huis hebt of er niet van houdt.

Ingrediënten deeg:

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje instant gist
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el olijfolie
  • 250-330 ml lauwwarme melk

Vulling:

  • 1 dikke plak Turkse witte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 1/2 tl zwarte peper
  • paar takjes verse platte peterselie, fijngehakt
  • 1 eiwit

Extra:

  • 2 eidooiers
  • 2 tl melk

Bereidingswijze:

Meng bloem met gist, bakpoeder, suiker en zout. Voeg de olie toe en meng erdoor. Dan beetje bij beetje de lauwwarme melk toevoegen tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed 10-15 minuten tot het zacht en soepel is en laat een uur rijzen. Prak de witte kaas en rasp de mozzarella. Meng dit samen met de peper, peterselie en het eiwit. Verdeel dan het gerezen deeg in 20-24 bolletjes.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie