Turkse kaassigaren

Turkse kaassigaren

Recept voor Turkse kaassigaren. Ik heb hier loempiavellen gebruikt van de Chinees. Je kan ook filodeeg gebruiken, dan zou ik ze alleen niet bakken in olie, maar in de oven stoppen. Yufka vellen kan je ook gebruiken.

Ingrediënten:

  • Loempiavellen/Yufkavellen/Filodeeg
  • 1 blik Turkse kaas (in water)
  • Peterselie

Bereidingswijze:

Houd de kaas onder de koude kraan, omdat Turkse kaas heel erg zoutig is. Als je dit hebt gedaan, snij je de peterselie heel erg fijn. Doe er dan stukjes kaas bij en prak dit met een vork..

Snijd de loempiavellen doormidden zodat ze wat kleiner worden. Doe er wat vulling op, vouw de zijkanten naar binnen en rol ze daarna op. Maak het dicht met een papje van meel+water. Bak de kaasrolletjes in olie. Zorg wel dat je olie goed warm is, anders komt je kaas er overal uit. Dus snel erin en eruit, alleen een kleurtje.


1 reactie

  1. Nora El geplaatst op februari 18, 2018 Beantwoorden
    Mmmm...lekker...ik maak deze ook, maar doe er alleen ook nog wat gesnipperde verse munt bij. Ik proefde dat in Turkije ook altijd in hun kaashapjes...maakt t nog wat specialer en frisser van smaak (vind ik). ; )

Geef een reactie