Turkse kofte
Turkse kofte! Op de typische manier geserveerd: rode ui in sumakkruid en met tomaat. My all time favorite :)
Ingrediënten voor kofte:
- 200 gram rundergehakt
- Handvol fijngesneden platte peterselie
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel witte peper
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 geraspte witte ui
Extra:
- 6 mini trostomaten
- Handvol peterselie
- 2 el sumakkruid
- 1 rode ui
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze:
Kneed de ingrediënten voor de kofte goed met de hand door. Bij voorkeur met een latex handschoen. Leg het gehakt minstens 20 minuten weg. Niet in de koeling. Maak na 20 minuten met behulp van je handen platte burgers. Maak je handen vochtig, op deze manier blijft het gehakt niet aan je handen kleven. Voordat je de kofte gaat grillen snijd je ongeveer 6 mini trostomaten in plakken. Nu de rode ui…
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Kneed er 2 eetlepels sumakkruid doorheen en tenslotte roer je er een handvol peterselie door. Bedruppel de ui met wat olijfolie. Nu kun je de kofte grillen. Serveer met de ui en tomaat. Maak het af met olijfolie en een snufje zout.
Afiyet olsun (eet smakelijk)
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like