Turkse linzen kofte (Mercimek köftesi)

Turkse linzen kofte (Mercimek köftesi)

Linzen kofte: heerlijk en vegetarisch Turks gerechtje! Soedani is chili vlokjes van een peper.

Ingrediënten:

  • 2 glazen rode linzen
  • 1.5 glas bulgur
  • 1 ui
  • 5 stengels bos ui
  • lepel tomatenpuree
  • lepel paprika agi puree
  • Soedani
  • verse peterselie
  • 1 glas olie

Bereidingswijze:

Linzen wassen en in pan met water doen, water tot ze net onder water staan, dan koken en als ze gaar zijn pan van vuur en doe je de bulgur erin en goed mengen. Dan olie in koekenpan, uitje fijn snijden opbakken en dan de tomatenpuree en de paprikapuree erbij. Dat doe je bij de bulgur en linzen en de peterselie snijden en de lente ui ook goed mengen. Zout erbij en de soedani erbij en proeven of goed op smaak is en dan vormen. Op bord leggen en in sla blaadje doen.

10898062_348487065358205_3663008886639383547_n


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie