Turkse linzensoep
Eindresultaat van de oranje linzensoep en gehaktballetjes in tomatensaus. Hieronder het recept voor de Turkse linzensoep. Je kunt eventueel ook andere groenten toevoegen bv. courgette of wortelen.
Ingrediënten:
- 1 grote aardappel, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- 1 bouillonblokje
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 kom rode linzen
- Beetje olie
Bereiding:
Doe een klein beetje olie in een grote pan. Voeg daar alle ingrediënten aan toe met uitzonderding van de rode linzen. Bak dit even goed samen. Voeg dan de rode linzen en 1 liter water toe. Breng dit aan de kook. Voeg eventueel tussendoor water toe als dit nodig is. Als alles goed gaar is, dan maal je met een staafmixer alles goed fijn. Ik voeg zelf altijd wat extra sambal toe en bij het opdienen een klein beetje gedroogde peterselie of gedroogde munt als je hier van houdt.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like