
Turkse linzensoep (mercimek çorbası)
Recept voor Turkse linzensoep.
Ingrediënten:
- 2 rode ui
- 2 wortels
- 2 aardappels
- 3 tl tomatenpuree
- 400 g rode linzen (toko)
- Mespuntje harissapoeder
- 2 kip bouillonblokjes (Knorr)
- 1 tl komijn
- 1 tl zwarte peper
- Zout naar smaak
- 3 a 4 el olijfolie
- 3 liter water
Extra:
- Citroen
- Olijfolie
- Cayennepeper
- Paprikapoeder
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en wortel en grof snijden. Linzen goed afspoelen.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit je ui glazig. Voeg de tomatenpuree, harissapoeder, aardappels en wortels toe. Roerbak dit 3 min samen en voeg dan de linzen toe. Voeg drie liter water toe en breng dit aan de kook (borrelen). Zet het vuur zachter en laat dit rustig koken totdat alles gaar is. Ongeveer 45 min rustig laten garen. Roer af en toe door.
Als alles gaar is proeven eventueel extra zout voor smaak en dan van het vuur af halen en met staafmixer pureren. Voor 5 min terug op het vuur op hoog vuur al roerend. Je soep is klaar om te serveren.
Rood sausje om in de druppelen: scheutje olijfolie in een kommetje hierin een beetje cayennepeper en paprikapoeder meng dit goed samen, druppel wat in je soep na het opscheppen in het bord.
Serveren met brood en citroen(sap).
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like