Turkse Meze: Acılı ezme
Heerlijke acili meze (dipsaus/tomatensalsa) met zoete vleugels.
Ingrediënten:
- 2 groene puntpaprika’s
- 1 rode paprika
- 1 kleine komkommer
- 2 tomaten
- Beetje cayennepeper
- 1 bosje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
Dressing:
- 1 el granaatappelsiroop
- 1 tl paprikapuree
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl olijfolie
- 1 el azijn
- 1 tl zout
- 1 plakje citroen
Bereidingswijze:
Snijd alle groenten in kleine stukken. Doe alles in een hakmolen en maal alles fijn. Doe de gemalen groenten in een zeef en laat het overtollige sap uitlekken. Roer het in de zeef door elkaar zodat het goed uitgelekt is. Meng alle ingrediënten voor dressing in een kom en roer het goed door elkaar met een garde.
Meng de uitgelekte groenten met de dressing en je meze is klaar. Als je meze niet pittig wilt, dan hoef je er geen cayennepeper erbij te doen. Serveer het met Turks brood, stokbrood of toastjes.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like