Turkse Pide
Salamoualaykoum lieve dames! Ik heb hier weer wat lekkers gemaakt, deze heerlijke Turkse Pide moet je echt eens maken. Het is zo lekker en vooral zo zacht dat je van elke hap zult genieten.
INGREDIËNTEN
Vulling:
- 500 g gehakt
- 2 medium uien, fijngesneden
- 2 tomaten
- 1/2 bosje koriander
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s, heel klein gesneden
Kruiden:
- 1 thl paprikapoeder
- 1 thl zwarte/witte peper
- 1 thl chilipeper
- 1 thl zout
- 3 thl tomatenpuree
Deeg:
- Bloem (ik heb ongeveer 1 kg gebruikt. Let op: hangt af van soort bloem)
- 500 ml lauwwarm melk
- 20 g gist
- 3 eetl suiker
- 1 ei
- Snufje zout
- 7 g bakpoeder
- 200 ml olie
Stappenplan:
Voor het gehakt neem je een diepe pan en zet je het op middelmatig vuur. Voeg daar een scheutje olie in en bak het gehakt mooi gaar. Vervolgens zet je het gehakt in een diepe kom. Voeg alle ingrediënten toe en meng je alles geheel goed samen, zet je kom vervolgens apart.
Voor het deeg neem je een kneedkom en voeg je daar melk, gist en suiker aan toe. Klop het goed samen, dek de kom af en laat het 5 minuten rusten. Daarna doe je er het ei, zout, bakpoeder en olie bij. Meng weer samen met een klopper. Als laatste stap voeg je bloem in stappen toe. Ik heb ongeveer 1 kg gebruikt, let op het hangt van het soort bloem af.
Je voegt dus je bloem in stappen toe tot je merkt dat je deeg soepel en helemaal niet plakkerig is. Dek het vervolgens af en laat het op een warme plek rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 180° graden. Na het rijzen haal je de lucht eruit, en verdeel je het deeg in gelijke balletjes (grote naar wens). Vervolgens neem je een balletje en rol je het uit tot een ovaal cirkel. Zet het dan op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Plaats nu het gehaktvulling erop en zorg dat je niet het volledig opvult. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en druk het goed aan. Werk zo al je balletjes af. Direct erna smeer je enkel de zijkanten met eigeel en strooi je er wat sesamzaad overheen. Zet het in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 10 à 15 minuten.
Geniet er vervolgens van met een kopje thee of soep. Besaha o raha!
Instagram: chaimaalaaraichii
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like