Turkse pizza op z’n Marokkaans
Turkse pizza op z’n Marokkaans! Het zijn een soort van gevulde msemen met gehakt en een Turkse saus.
Voor het deeg gebruik je het volgende:
- 500 gram meel
- 1 theelepel zout
- 1 zakje gist van 7 gram
- Water om mee te kneden
Voor de vulling gebruik je het volgende:
- 300 gram gehakt
- 2 uien
- Een bosje peterselie
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 3 eetlepels Ajvar saus (te koop bij Turkse winkels)
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten van het deeg met elkaar en kneed het tot een geheel. Laat het een half uur rusten. Snijd in de tussentijd de uien in kleine stukjes, en voeg de rest van de ingrediënten aan het gehakt toe. Maak er 1 geheel van. De vulling hoef je niet te bakken!
Maak kleine bolletjes van het deeg en besmeer ze met olie.
Dan aan de slag: pak 1 bolletje en druk die met je handen plat. Gebruik daarbij een beetje olie. Pak dan een beetje van het gehaktvulling en doe het in het midden. Vouw ze dan op (niet zoals msemmen), maar op de manier die je hierboven op de foto’s ziet. Nadat je klaar bent kan je ze op een bakplaat bakken en eventueel vullen met salade.
Succes!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like