Turkse pizzas

Turkse pizzas

Ingrediënten deeg:

  • 500 gr bloem
  • 10 gr gist
  • 1 lepel zout
  • 250 ml lauwe melk
  • 3 eetl yoghurt
  • scheut olie 

Gehaktmengsel:

  • 300 gr mager rundergehakt
  • 1 geraspte ui
  • 1 geraspt tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el peperpuree
  • peterselie, fijngehakt
  • 1 paprika, fijngehakt
  • scheut olie
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • cayennepeper
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Meng de ingrediënten van het deeg goed met elkaar, kneed het deeg en laat het 40 min rijzen. Meng alle ingrediënten voor het gehaktmengsel met elkaar, bak dit niet. Zodra het deeg is gerezen kun je er balletjes van maken en op een dienblad leggen en bestuiven met wat meel.

Eerste balletje uitrollen en met een eetlepel van je rauwe mengsel besmeren en op je bakplaat leggen. Zo alles afwerken en afbakken in oven of pizzapan met deksel erop!

10356692_334954000044845_559387371968029792_n

Oven worden ze lekker knapperig, pizzapan duurde mij te lang…het schiet niet op maar is ook lekker daarin. Ze hebben er een speciale pan voor, maar die heb ik niet waar Turkse vrouwen hem in maken!

Heerlijk met wat citroensap, sla en tomaat enzovoorts.


1 reactie

  1. Laura geplaatst op februari 11, 2016 Beantwoorden
    Wauw, wij hebben gesmuld van deze Turkse pizza!! Bedankt voor het delen van het recept :)

Geef een reactie