Turkse pizzas
Ingrediënten deeg:
- 500 gr bloem
- 10 gr gist
- 1 lepel zout
- 250 ml lauwe melk
- 3 eetl yoghurt
- scheut olie
Gehaktmengsel:
- 300 gr mager rundergehakt
- 1 geraspte ui
- 1 geraspt tomaat
- 1 el tomatenpuree
- 1 el peperpuree
- peterselie, fijngehakt
- 1 paprika, fijngehakt
- scheut olie
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- cayennepeper
- zout en peper
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten van het deeg goed met elkaar, kneed het deeg en laat het 40 min rijzen. Meng alle ingrediënten voor het gehaktmengsel met elkaar, bak dit niet. Zodra het deeg is gerezen kun je er balletjes van maken en op een dienblad leggen en bestuiven met wat meel.
Eerste balletje uitrollen en met een eetlepel van je rauwe mengsel besmeren en op je bakplaat leggen. Zo alles afwerken en afbakken in oven of pizzapan met deksel erop!
Oven worden ze lekker knapperig, pizzapan duurde mij te lang…het schiet niet op maar is ook lekker daarin. Ze hebben er een speciale pan voor, maar die heb ik niet waar Turkse vrouwen hem in maken!
Heerlijk met wat citroensap, sla en tomaat enzovoorts.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like