Turkse Tulumba

Turkse Tulumba

Heerlijke tulumba gemaakt à la Anisa Anis om mee te nemen naar mijn moeder. Voor dit recept wordt er een Nederlands theeglas met oor gebruikt. Recept komt van Turksekok.nl, het is een beetje aangepast.

Benodigdheden voor het deeg:

  • 2 glazen water
  • 2 1/2 glas meel
  • 4 eieren
  • 2 etl suiker
  • 1 thl zout
  • 125 gr roomboter
  • Mespunt saffraan

Benodigdheden voor de siroop:

  • 2 glazen water
  • 2 glazen suiker
  • Sap van een halve citroen
  • Mespunt kardemom

Extra:

  • Olie om in te frituren
  • Snijplank
  • Spuitzak met grote mondstuk

Bereidingswijze:

Zet de pan met 2 glazen water aan de kook. Doe de zout, suiker, saffraan en de boter erbij. Laat het koken tot de boter smelt en zet het vuur uit. Voeg het meel toe en blijf roeren tot je een smeuïge massa hebt. Laat het afkoelen. Doe nu 1 voor 1 de eieren erbij. Blijf goed roeren/kneden tot het deeg het ei helemaal heeft opgenomen, zo werk je met al die eieren.

Doe het deeg in een spuitzak met een grote mondstuk zodat je een mooie vorm krijgt. Besmeer een snijplank met een beetje zonnebloemolie en spuit daarop lange staven. Snijd dan met een geolied mes de staven in kleinere stukken. Bak de tulumbas op een zachte vuur tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze in een vergiet goed afkoelen.

Voor de siroop doe je alle ingrediënten op het vuur en kook je ongeveer 15 minuten. Laat het afkoelen. Vervolgens dompel je de tulumba’s erin tot de siroop is ingetrokken. Haal ze eruit en je tulumba tatlisi is klaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie