Twistbroodjes met bbr en chocolade
Twistbroodjes met banketbakkersroom en chocolade snippers. Ik persoonlijk heb hagelslag gebruikt omdat ik niets anders thuis had…
Ingrediënten voor het deeg:
- 250 gr bloem
- 125 ml lauwe melk
- 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie
- 1 theelepel droge gist
- rasp van één sinaasappel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
Extra:
- banketbakkersroom (bereidt met 250 melk, dus het recept van bbr halveren)
- chocoladesnippers of hagelslag
- honing
Bereidingswijze:
Vermeng de ingrediënten voor het deeg en laat deze in een kom één uur rijzen. Rol deze dan uit tot een vierkanten lap en besmeer deze met banketbakkersroom. Bestrooien met hagelslag of chocolade snippers en vouw de lap toe. Zie hieronder een filmpje van Jolinde hoe je deze broodjes moet vouwen.
Nu snijd je allemaal reepjes van ongeveer 2 cm uit de deeglap. Je neemt een reep vast en draait deze in tegenovergestelde richtingen (zodat je een twister krijgt). Je draait hier een bloempje van en schuift het einde aan de onderkant van je bloem. Leg deze op een bakplaat en doe dit met alle repen.
Laat dit weer gedurende één uur rijzen en bak het vervolgens in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 20 minuten. Besmeren met honing als ze nog warm zijn en laten afkoelen…klaar!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like