Udon noodles met garnalen en groente

Udon noodles met garnalen en groente

Kooktip van de dag: Udon noodles met garnalen en groente. Makkelijk, lekker en gezond! Het recept is eigenlijk heel simpel. Je kunt elk soort vis en groenten gebruiken die je zelf lekker vindt, zo ook met de kruiden. Alleen raad ik jullie wel aan om niet al te veel kruiden te gebruiken. Persoonlijk heb ik deze keer geen kruiden gebruikt.

Ingrediënten:

  • Udon noedels
  • Garnalen
  • Ketjap manis
  • Ketjap Medja no.1
  • Groente naar keuze
  • Wokolie (bv. van Conimex)

Bereidingswijze:

Stap 1: Wok de garnalen met een scheutje wok olie op een hoog vuurtje.

noodles-wok-garnalen

Stap 2: Snij de groenten in grove stukken en kook ze heel kort in een pannetje met water (ongeveer 5 minuutjes). De groenten moeten beetgaar blijven.

Stap 3: Voeg de groenten met de garnalen en wok ze mee op een hoog vuurtje.

noedels-ingredienten-

Stap 4: Voeg dan de ketjap (zie foto, ik gebruik ze allebei) toe. Ik doe er van beide een flinke scheut in.

Stap 5: Voeg de udon noodels erbij en wok alles tot een geheel.

En voila, snel makkelijk en lekker!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie