Vanille cupcakes

Vanille cupcakes

Heerlijk bakken en ervan genieten daar hou ik wel van…jij ook? Hou je daar ook echt van? Lees dan verder. Op mijn blog zie je allerlei soorten recepten van baksels, maar om het nou echt aan te vullen met nog meer heerlijke recepten voor gebak horen er natuurlijk ook cupcakes bij. Voor ieder moet er wat lekkers en simpels te vinden zijn want daar doe ik het ook voor.

Ik merkte op dat er eigenlijk niet echt cupcake recepten op mijn blog stonden…althans nóg niet. En natuurlijk omdat ik iedere blogbezoeker, volger of foodlover graag blij wil maken met allerlei soorten recepten heb ik speciaal voor mijn bezoekers en natuurlijk mijn trouwe volgers een aantal cupcake recepten klaar staan.

Om te beginnen plaats ik als eerst mijn vanille cupcakes recept. Het is een makkelijk recept met weinig ingrediënten dus waarschijnlijk heb je al meer dan de helft in huis en kun je meteen aan de slag. Heel veel succes!

Ingrediënten voor cupcakes:

  • 150 g bloem
  • Halve zakje bakpoeder
  • 80 g roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eieren (kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille aroma
  • 60 ml melk (lauw warm)

Ingrediënten voor topping:

  • Crème fraîche
  • Roomkaas
  • Almond spread (van de Lidl)
  • Klop-fix (Zo nodig)

Bereidingswijze cakejes:

Splits de eieren in twee aparte kommen. Pak een handmixer of een keukenmachine en doe de boter in een mengkom. De boter mag door geen enkel warmtebron gesmolten worden, het moet echt op kamertemperatuur zijn tot het goed zacht is. Voeg kloppend beetje voor een beetje de suiker erbij. Mix het samen tot het goed luchtig wordt. Dit kan wel eens 10 minuten duren of langer.

Voeg dan 1 voor 1 het eigeel erbij samen met de vanille suiker. Klop dit verder tot een geheel voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de melk en vanille aroma erbij. Zeef de bloem met de bakpoeder en voeg het erbij. Klop dit samen tot een geheel. Klop nu de eiwitten stijf. Er mag absoluut geen eigeel tussen zitten omdat je anders het eiwit niet meer stijf kunt kloppen.

Voeg dit erbij en meng het dan met een spatel en niet meer met de mixer omdat de lucht er goed in moet blijven. Pak een cupcake bakvorm, doe er cupcake papiertjes in, doe het beslag voor 1/3 erin en bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 18 tot 23 min.

Let op! Je moet de cupcakes vanaf 15 minuten in de gaten houden omdat iedere oven verschillend is en bij de één kan het 15 minuten duren en bij de andere 25 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van de cupcake, als het er schoon uitkomt zijn ze gaar. Zo niet, zet ze dan nog even terug voor ong 3 tot 5 min.

Bereidingswijze frosting:

De frosting is naar eigen keus en smaak. Voor mijn frosting heb ik crème fraîche, roomkaas, almond spread en Klop-fix gebruikt. De creme fraiche, roomkaas en spread meng je tot een stevig massa en naar eigen smaak wat de zoetheid betreft. Voeg er nog een zakje klopfix bij voor wat extra stevigheid en je kunt je cupcakes gaan versieren!

Eet smakelijk en geniet ervan!

Amours tips:

  • Voeg meer roomkaas aan de frosting voor een frissere smaak.
  • Verwarm de oven 5 min voor je de cupcakes erin doet.
  • Decoreer de cupcakes pas op de dag als je ze gaat serveren, meenemen of eten.
  • Cupcakes kun je bewaren in een speciale taarten/cupcakes trommel.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie