Vanille gebakjes

Vanille gebakjes

Vandaag heb ik simpele vanille gebakjes gemaakt en een paar dagen geleden had ik een chocolade rolcake met een vulling van mokka gemaakt.

Ingrediënten: 

  • 4 eieren
  • 180 ml olie
  • 180 ml melk
  • 160 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 glazen bloem (theeglas met oortje)
  • Citroenrasp

Topping:

  • 500 ml slagroom
  • 1 pakje vanille kloppudding
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker licht en schuimig. Voeg dan de olie en melk toe en mix het weer door. Doe er de citroenrasp bij en voeg de bloem en bakpoeder toe. Giet het beslag in een rechthoekige bakvorm (ik gebruik zelf die langwerpige IKEA bakvorm) en bak de cake af op 160/170 graden.

Voor de topping klop je de room samen met de suiker en kloppudding op. Zet het dan even in de koelkast weg om het te laten opstijven. Snijd de cake in vierkantjes of rechthoekjes. Besmeer de bovenkant met een dun laagje room en spuit er vervolgens mooie toefjes op. Maak het af met wat aardbeien en gehakte hazelnoten.

Te volgen op…
Facebook: Tesliem’s Corner
Instagram: @tesliemm


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie