Vanille pasta zelf maken

Vanille pasta zelf maken

Homemade vanillepasta. In de winkel kost hij rond €10,- per 60 ml. Als hij al te vinden is, het wordt lang niet overal verkocht. Als je hem zelf maakt ben je rond de €9,- kwijt voor iets meer dan 200 gram. Is toch wel even een verschil. Je gebruikt het spaarzaam, dus je komt er een hele tijd mee uit. Vanille pasta kun je eigenlijk wel overal voor gebruiken waar je normaal een vanillepeul of vanillesuiker in gebruikt. Alleen is dit het echte spul, dus veel smaakvoller.

Ingrediënten:

  • 7 vanillestokjes
  • 100 gr donkerbruine suiker
  • 100 ml water
  • Snufje zout
  • 2 el agavesiroop

Bereidingswijze:

Snijd 7 vanillestokjes klein en maal deze in een kleine hak- of kruidenmolen samen met 100 gram donkerbruine suiker. Doe in een pannetje met dikke bodem en giet er 100 ml water op, een heel klein snufje zout en 2 eetlepels agavesiroop. Breng aan de kook en laat 15 minuten doorpruttelen op een heel zacht vuurtje.

Afhankelijk van de kwaliteit van je hakmolen kun je hem nu in een gesteriliseerd glas schenken of iets af laten koelen en nogmaals malen. Draai het deksel erop en bewaar in de koelkast. Mocht het na verloop van tijd te dik worden kun je hem lichtjes verwarmen. Hij wordt dan weer vloeibaar.


1 reactie

  1. Demi de Veld geplaatst op juli 3, 2020 Beantwoorden
    Welke vanille stokjes gebruik je hiervoor? :-)

Geef een reactie