Vanille puddingbroodjes
Recept voor vanille puddingbroodjes.
Ingrediënten voor het deeg:
- 600 gram bloem
- 2 eidooiers
- 1 ei
- 349 gram volle melk
- 20 gram melkpoeder
- 20 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 vanillestokje (merg)
- 10 gram gist
- 5 gram zout
- 100 gram zachte roomboter
Extra:
- 500 gram banketbakkersroom, zelfgemaakt of uit een pakje (voeg bij de laatste een ei toe)
- Poedersuiker
Bereidingswijze:
Kneed een soepel en elastisch deeg van alle ingrediënten voor het deeg, behalve de roomboter. Voeg dan beetje bij beetje 100 gram zachte roomboter toe en kneed het deeg verder tot alle boter goed is opgenomen. Doe het deeg over in een met olie ingevette kom, dek af en laat een uur rijzen op een warm plek.
Rol het deeg uit tot een smalle langwerpige lap van ca 60 x 20 cm. Verdeel de banketbakkersroom en laat de achterste lange kant van de rand vrij. Rol het deeg strak op vanaf de lange kant. Verdeel met een scherp mes in stukken van 3 cm. Leg deze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte ertussen, de broodjes rijzen nog flink. Laat nog 30-45 minuten rijzen en bak ze dan in ca 20 minuten lichtbruin af in een oven van 190 graden. Laat even op het bakpapier afkoelen en leg de pudding broodjes dan op een rooster. Bestrooi met poedersuiker.
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like