Vanillepudding-slagroomcake
Uit de categorie: een kind kan de was doen, deze gemakkelijk vanillepudding – slagroomcake. De kookpuddingpoeder heb ik uit Duitsland meegenomen, maar die van Dr.Oetker is ook goed. Zolang het maar kookpudding is. In elk zakje zit 38 gram, genoeg voor een halve liter melk.
Ingrediënten:
- 400 gr (patent)bloem
- 600 ml ongeklopte slagroom
- 6 eieren
- 350 gr suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes kookpuddingpoeder (vanillesmaak)
- 2 zakjes bakpoeder
- Snufje zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een grote tulbandvorm in. Klop 6 eieren met 350 gram suiker en 3 zakjes vanillesuiker in 10 minuten met de mixer licht en luchtig. Voeg een snufje zout toe. Zet de mixer op een lage stand en klop er snel 600 ml slagroom door.
Zet de mixer uit. Zeef 400 gram bloem, 2 zakjes kookpuddingpoeder en 2 zakjes bakpoeder toe. Spatel dit er luchtig onder. Giet in de vorm en bak in 45-50 minuten gaar. Test de vanillecake met een sateprikker.
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like