Vegan Blueberry Macarons

Vegan Blueberry Macarons

Yes, gelukt! Ik maakte voor het eerst deze vegan blueberry macarons gevuld met vegan botercreme. Ik heb precies dezelfde verhouding gebruikt als wat ik normaal aan eiwit gebruik, maar dit keer heb ik het vervangen door kikkererwtensap. Het kikkererwtensap vang je gewoon van een blikje kikkererwten.

Het smaakte heerlijk. De vegan botercrème is van funcakes met wajang boter. De botercrème is iets anders dan normaal, maar zeker wel lekker. Blueberry smaakje voor in de botercrème is ook van Funcakes. Kleurstof gebruik ik meestal van het merk RD ProGel of Wilton, en verder is het vooral een kwestie van heel veel oefenen…

Ingrediënten: 

  • 200 gr amandelmeel
  • 200 gr poedersuiker
  • 2x 75 ml kikkererwtensap
  • 200 gr suiker
  • 50 ml water

Extra:

  • Funcakes botercrème met wajang boter
  • Funcakes Blueberry (blauwe bessen) smaakpasta

Bereidingswijze:

Zeef de amandelpoeder en poedersuiker door een fijne zeef. Meng 1 keer 75 ml kikkererwtensap met de amandelpoeder en poedersuiker tot een broyage. Mix dan de andere kikkererwtensap tot een stijve massa.

Kook suiker met water tot een siroop van 119 graden. Voeg deze in een straal toe bij de stijf geklopte kikkererwtensap. Klop even door tot het stevig is en totdat die afgekoeld is (ongeveer 50 graden). Voeg je kleurstof toe. Dan meng je een derde van het opgeklopte kikkererwten-mengsel bij je amandelbroyages.

Klop het stevig met een spatel. Dan doe je de rest van het opgeklopte kikkererwten-mengsel erbij. Klop dit niet, maar vouw het er meer doorheen. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit dopjes op bakpapier of silicone mat.

Voor een marmereffect trek ik met een satestok een paar lijntjes van de kleurstof in de spuitzak, en pas daarna gaat het macaronmengsel erin. Als je vervolgens de dopjes gaat spuiten dan gaat het vanzelf marmeren.

Sla een paar keer met je bakblik op het aanrecht en bak het meteen in een voorverwarmd oven op 140 graden voor 16-20 minuten. Elk oven is anders, dus houd het in de gaten. Laat de macarons daarna helemaal afkoelen, want anders gaan ze kapot. Daarna kun je het vullen met de botercreme (meng er wel eerst de blueberry smaakpasta doorheen).


1 reactie

  1. Wilma geplaatst op juni 20, 2024 Beantwoorden
    Eerste keer geprobeerd, maar geen succes. Het beslag loopt uit tijdens het bakken en wordt dus een plak. Het blijft een taai, mierzoet geheel. Volgende poging gat hopelijk beter.

Geef een reactie