Vegetarian One Pan Pasta

Vegetarian One Pan Pasta

Meestal hebben mensen het druk op een maandag. Ze komen thuis en willen lekker koken, maar door een dag werk heb je weinig zin om uitgebreid te koken. Een ‘One Pan Pasta’ is de enige snelle frisse gerecht waar je heerlijk van kan genieten. Hieronder het recept voor een vegetarische éénpans pasta.

Ingrediënten:

  • 1 pakje spaghetti
  • 12 kastanjechampignons, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 takjes basilicum
  • 100 gr broccoli, in roosjes
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 et extra vergine olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 liter water
  • Kookroom

Bereiding:

Combineer pasta, champignons, knoflook, courgette, basilicum, broccoli, olie, een theelepel zout, een theelepel peper en water in een grote rechte zijden koekenpan. Breng aan de kook op hoog vuur.

one-pot-pasta-broccoli-champignon

Kook het mengsel al roerend (en het draaien van pasta) met een tang, tot de pasta al dente en het water bijna verdampt is. Dat is ongeveer 20 minuten. Dan voeg je wat kaas en kookroom toe en begin je rustig de pasta de roeren. Voila, klaar om te serveren.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie