Vegetarische aardappelgratin

Vegetarische aardappelgratin

Vandaag hebben wij heerlijke aardappelgratin gegeten alhamdulillah.

Ingrediënten voor de aardappelen:

  • 1 kilo aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Gember
  • Kerrie
  • Chilipoeder
  • Oregano

Werkwijze:

Rasp de aardappels met een blokrasp. De aardappels laten behoorlijk wat vocht los, het meeste vocht giet ik altijd eruit. Doe de geraspte aardappels in een kom en bestrooi ze met kruiden en olijfolie. Leg de geraspte aardappels in een ingevette ovenschaal. Bak ze ca.35 minuten in de oven mooi goud bruin op 260 graden.

aardappelgratin-vegetarisch
Ingrediënten voor het eiermengsel:

  • 5 eieren
  • Peterselie, fijngehakt
  • Handje groene of zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Komijn
  • Gember
  • 1 ui

Werkwijze eieren mengsel.

Klop de eieren los met de gesneden of geraspte ui en wat fijngehakte peterselie. Voeg de kruiden toe. Schenk het mengsel over de aardappel. Zet het weer terug in de oven tot de eieren gaar zijn. Strooi wat geraspte kaas eroverheen. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie