Vegetarische bulgursalade met granaatappel
Bulgursalade! Bulgur is erg neutraal van smaak. Je kunt hem het beste vergelijken met couscous, maar bulgur is steviger en heeft een grotere korrel. Lekker als bijgerecht! Heerlijk bij een steak.
Wat heb je nodig voor mijn bulgur salade?
- 1 koffiekopje bulgur
- 2 koffiekopjes kokend water
- Olijfolie
- 1 gesnipperde witte ui
- 150 gram sugarsnaps
- 150 gram haricot verts
- 1 bosje koriander, fijngesneden
- Pitjes van een halve granaatappel
- Zout en versgemalen peper
- Sap van een 1/2 limoen
- 1 á 2 lepels walnootolie
- Flinke handvol cashewnoten
Bereidingswijze:
1.) Verhit in een kleine pan wat olijfolie en fruit de ui hierin glazig.
2.) Voeg de bulgur toe en vervolgens twee kopjes kokend water.
3.) Draai het vuur zacht en laat 20 tot 25 minuten gaarkoken. Het water is helemaal opgenomen en de korrels kun je makkelijk los roeren. De bulgur laat je afkoelen.
4.) Kook de sugarsnaps en haricot verts gaar in kokend water gedurende 1 minuut. Giet af.
5.) Meng nu de bulgur samen met de haricot verts, sugarsnaps, koriander, cashewnoten en granaatappel pitten.
6.) Besprenkel ruim met olijfolie, de walnootolie en limoen.
7.) Breng op smaak met peper en versgemalen peper.
8.) Roer de salade goed door.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like