Vegetarische le3des (linzensoep)
Le3des/linzensoep, heerlijk gerecht en gezond vol met vitamine en ijzer!
Ingrediënten:
- 500 gr linzen
- 2 tomaten
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode paprika, klein gesneden
- 1 groene paprika, klein gesneden
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 1 dessertlepel komijn
- 1 dessertlepel paprikapoeder
- Zout en peper
- Olijfolie
- Zonnebloemolie
- 1 ui
Bereidingswijze:
Zoek de linzen goed uit en was ze. Er kunnen steentjes in zitten! Doe in een pan wat zonnebloem- en olijfolie. Rasp de ui, tomaat en knoflook. Doe de peterselie, paprika’s en kruiden erbij. Zet je pan op het vuur en fruit dit zo’n 4 minuten aan. Doe dan de linzen erbij. Ook water erbij tot het net niet onder staat, anders krijg je een vloeibare soep. Dus let op, niet te veel water!
Kook dit en doe er een rode peper bij. Als de linzen gaar zijn doe je na zo’n 30 minuten het deksel van pan de pan. Laat de saus mooi indikken en proef of het goed op smaak is.
Bij opdienen giet je er nog wat olijfolie over! Je kan ook stukjes courgette en wortel bij de lehdes doen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like