Vegetarische pizza
Recept voor een mega vegetarische pizza.
Ingrediënten voor het deeg:
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- Beetje zout
- Beetje gist (1 zakje is voldoende)
- Italiaanse kruiden
- 300/350 ml water (ongeveer)
Tomatensaus:
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 blikjes water
- Zout en peper
Toppings:
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 paprika’s, in reepjes
- Halve bak champignons, in plakjes
- Beetje olijven, in ringen
- 1 tomaat, in stukjes
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en kneed het tot een soepel deeg. Dek het af en laat het 1 uur rijzen. Meng alle ingrediënten voor de tomatensaus met elkaar en zet het weg. Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel de tomatensaus over het pizzadeeg. Bestrooi met rode ui, paprika, champignons, tomaat en olijven. Kies vooral voor kaas als je dat wilt. Bak de pizza ongeveer in 25 minuten gaar in de oven op 180 graden. Houd dit in de gaten, elke oven is anders!
https://www.youtube.com/watch?v=bJQK28_zw0U&feature=youtu.be
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like