Vegetarische sarma (gevulde druivenbladeren)

Vegetarische sarma (gevulde druivenbladeren)

Vandaag op het menu zeytinyağlı sarma, vegetarische sarma. Een van mijn grote favorieten. Ik heb het nu vega gemaakt, maar je kunt ook gehakt erbij doen.

Voor dit recept wordt er pirinc rijst gebruikt, maar het kan ook met een andere rijstsoort. Het is niet heel moeilijk te maken, wel neemt het wat tijd in beslag. Ik heb het nu vega gemaakt maar je kan ook gehakt erdoor doen

alles meng ik rauw door elkaar en ook de ui er rauw doorheen snipperen.
En dan rol ik de sarma en leg ze in de pan en voeg er later water bij, beetje op gevoel en dan laten koken en dan op lager zetten en laten pruttelen.

Ingrediënten: 

  • 1 pak druivenbladeren (ik had dit keer 300 gram)
  • 2 glazen Pirinc rijst (Turkse rijst)
  • 2 glazen water
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1/2 glas olie
  • Zwarte peper
  • Pul biber
  • Gedroogde dille
  • Peterselie
  • Zout

Bereidingswijze:

Fruit de ui even aan en voeg dan de rijst, kruiden en specerijen toe. Laat het even bakken en zet het vuur uit. Was de wijnbladeren een voor een goed met water en laat ze even 5 minuten in warm water weken. Lek het goed uit en pak een druivenblad. Doe een beetje rijst op de onderkant van het blad en vouw/rol het op. Werk zo alles af.

Pak een pan en leg onderin eerst wat losse druivenbladeren. Leg daarop de sarma en giet een half glaasje olie eroverheen. Schenk wat water tot de sarma bijna onder water staat. Leg eventueel een bord op de sarma en laat het op zacht vuur koken voor ongeveer 45 minuten of tot ze gaar zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie