
Vegetarische Turkse yoghurtsoep (yogurt corbasi)
Turkse yoghurtsoep met kikkererwten en munt (yogurt corbasi). Ik ben met deze soep opgegroeid en nu zijn mijn kinderen ook dol op deze soep. Zij noemen het ‘balletjessoep’.
Ingrediënten:
- Klein bakje yoghurt (ik gebruik Griekse yoghurt)
- 1 volle eetlepel tarwebloem
- 1 blik kikkererwten
- Gedroogde munt
- Gerookte paprikapoeder
- Vloeibare boter (spuitflacon)
- Zeezout
- Sambal
- Vier eetlepels rijst
- 3 grote glazen koud water
Bereidingswijze:
Meng de tarwebloem met de yoghurt. Roer goed door. Doe de 3 glazen koud water in een soeppan. Zet het vuur aan op de laagste stand. Voeg nu je yoghurtbloem mix toe aan het water. Roer goed door met een garde. Voeg nu de kikkererwten (eerst afgieten!) en rijst toe. Verhit in een andere pan 5 eetlepels vloeibare boter. Zet het vuur laag. Voeg nu 1 theelepel sambal toe. Roer goed door. Voeg tenslotte 2 theelepels gerookte paprikapoeder toe en haal de pan meteen van het vuur. Paprikapoeder heeft namelijk de neiging snel bruin te kleuren en smaakt dan bitter…
Oké…nu een beetje scheikunde! Neem met een soeplepel wat soep uit de pan en voeg dit bij je andere pan. Meng het goed door met de garde of lepel. Hierdoor wennen de twee aan elkaar en voorkom je dat de boter omhoog komt drijven in je soep. Voeg nu je botermix toe aan de soep en roer door. Laat het op heel zacht vuur doorkoken, 15 minuten is goed. Blijf wel af en toe roeren.
Maak het af met een flinke snuf zeezout en 2 eetlepels gedroogde munt. Roer goed door. Eet smakelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like