Vegetarische wrap met falafel
Vandaag stond dit op het menu! Wraps met homemade falafel, aubergine, avocado & knoflooksaus.
Ingrediënten:
- 270 gram kikkererwten (gedroogde die je dan een nachtje laat weken, na het weken is het ongeveer 500gr)
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- Bosje peterselie
- Bosje koriander
- Zout, snufje
- 1,5 eetlepel komijn
- Zonnebloemolie, om in te frituren
Knoflooksaus:
- 4 el mayonaise
- Melk, scheut
- Citroensap, scheutje
- Zout, peper naar smaak
- 1 tl knoflookpoeder
- Peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten samen en maak hier platte bolletjes van. Bak dit in olie mooi bruin aan beide kanten. Garneer naar smaak.
Ik heb er aubergine, sla en avocado bij gedaan. Verder nog zelfgemaakte knoflooksaus. Daarvoor moet je hoeveelheden naar smaak toevoegen totdat het een romige knoflooksausje is.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like