Verse aspergesoep van schillen

Verse aspergesoep van schillen

Recept voor verse aspergesoep van schillen. Per litersoep moet je tellen op de schillen van 1 kg asperges. En bloembinding per liter soep is 2 eetlepels roomboter + 2 eetlepels bloem.

Ingrediënten: 

  • 1 prei wit, grof gesneden
  • asperges
  • soepvlees (rund)
  • zout en peper
  • boter
  • bloem
  • eidooier
  • peterselie
  • kookroom
  • kipbouillon blokjes

Bereidingswijze:
Snijd de schillen en de achterpunten van de asperges. Doe dit bij je soepvocht en laten uitkoken samen met een stukje rund soepvlees, peper en zout. Dit laat je trekken voor een uurtje. De geschilde asperges snijd je in stukjes en die kook je apart gaar in een bodempje water, dat water moet ook bij de soep.

Dan smelt je wat boter en voeg je er bloem bij zodat je een binding krijgt. Dit dient voor de soep te binden, dit zet je apart. Je zeeft je soep, mengt enkele lepels warme soep samen met de bloembinding en klop dit goed door zodat je geen klonters krijgt. Anders moet je de mixer erin zetten, je laat dan de soep met de binding terug aan de kook komen.

Dan neem je een eidooier, gesnipperde peterselie en voeg hier wat kookroom aan toe. Dit giet je bij de soep voor de smaak, maar je mag nadat je dit erbij hebt gedaan de soep niet meer laten koken. Afkruiden met peper en zout en kippeblokjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie