Vietnamese crispy kipburgertjes

Vietnamese crispy kipburgertjes

Vietnamese crispy kipburgertjes – gestoomde gua bao broodjes, avocado & Japanse mayonaise. Superlekker dit!

Ingrediënten kipburgers:

  • 1 halve kipfilet, in kleine filetlapjes
  • 3 eieren, geklutst
  • Bloem (gekruid met zout en peper)
  • Cornflakes, fijngemalen

Extra:

  • Gua Bao broodjes (die heb ik bij de Toko gehaald)
  • 4 el teriyakisaus
  • 4 el Japanse mayonaise
  • Ijsbergsla, in fijne reepjes
  • 1 Avocado, in reepjes
  • Koriander naar smaak
  • Handjevol worteltjes, julienne
  • Handjevol pindanootjes, fijngemaakt

Bereidingswijze:

Haal de kipfiletlapjes eerst door het bloem, daarna door de eieren en al laatste door de cornflakes. Frituur ze daarna voor ongeveer 5 minuten. Gua bao broodjes heb ik bij de Toko gehaald en thuis alleen even gestoomd. Daarna gevuld met wat Japanse mayo, ijsbergsla, crispy kip, wortel, avocado, koriander en afsluiten met een klein beetje Japanse mayo, klein beetje teriyakisaus en wat nootjes.

Deze burgertjes zijn werkelijk waar heerlijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie