
Vijgentaart met mascarpone
Recept voor een vijgentaart met mascarpone, pistachenoten en honing. Voor dit recept is er een speciale bakvorm voor een taartbodem/vlaaibodem gebruikt.
Bodem:
- 175 gram bloem
- 150 gram ongezouten roomboter
- 1.5 theelepeltje bakpoeder
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- Scheutje vanille
Crème:
- 250 gram mascarpone
- 250 gram roomkaas
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel citroensap
Garnering:
- 4 verse vijgen
- 50 gram ongezouten pistachenoten
- Honing
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet je bakvorm in en zet opzij. Meng de ingrediënten voor de bodem tot een mooi zacht deeg en bekleed hiermee de vorm. Bak goudbruin in ongeveer 25 minuten.
Laat helemaal afkoelen alvorens je de topping erop doet. Maak de crème en laat opstijven in de koeling. Snijd de vijgenliefhebbers in partjes of plakjes. Hak de nootjes fijn.
Opmaken van de taart: Spuit of smeer de crème op je afgekoelde bodem. Decoreer naar wens en smaak met de vijgen en bestrooi de gehakte pistachenoten erover. Tot slot drizzle je de honing erover.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like