Vis bastilla
Recept voor Marokkaanse vis bastilla.
Ingrediënten:
- 1 pak filodeeg
- 3 uien
- 2 bosuitjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 paprika’s
- 1 pot groene olijven
- 1 pot zwarte olijven
- Peterselie
- 2 vis bouillonblokjes
- Halve citroen (sap)
- 500 gram kleine garnalen
- 300 gram gamba’s (gesneden in stukken)
- 250 gram visfilet
- Andere vissoorten naar keus
Kruiden (van alles 1 tot 1,5 tl):
- Zout
- Peper
- Komijnpoeder
- Paprikapoeder
- Kurkuma
Bereiding:
Doe een scheutje olie in de pan en bak de uitjes en knoflook. Voeg na 2 minuten de garnalen/visfilet toe. Mocht je andere vis erbij gebruiken (zoals inktvis etc.) voeg dat dan ook toe. Na een aantal minuten voeg je de paprika toe. Daarna doe je de visbouillon erbij en de kruiden. Daarna de olijven en peterselie. Laat het nog even doorbakken tot het gaar is. Op het laatst voeg je de citroensap toe. Laat de vulling uitlekken. Dan doe je een pannetje op het vuur en laat je de miehoen gaar worden. Laat dit uitlekken en knip dit in stukjes.
Meng de mihoen met de vis/groentes en laat dit volledig afkoelen. Maak een boter/olie mengsel. Ik heb ongeveer 2 volle lepels roomboter gebruikt en dit laten smelten in een pannetje en daarbij een scheutje olie toegevoegd. Dan pak je een bakblik en doe je bakpapier op de bodem. Daar doe je een vel filodeeg overheen en druk je dit even aan. Ga met de boter/olie mengsel over de visbastilla heen. Herhaal dit bij elke vel filodeeg (ik heb 4 vellen gebruikt).
Doe daarna de vulling erin en vouw het dicht. Gebruik hierbij weer je boter/olie mengsel bij elke stuk filodeeg. De bestilla gaat daarna de oven in op 160 graden voor ongeveer 20 minuten. Houd dit in de gaten, want elke oven is anders. Wanneer de bovenkant goudbruin is, draai je hem om. Doe dit met behulp van een bord, laat de andere kant dan ook goudbruin worden. Je kan de pastilla serveren met wat citroenschijfjes/garnalen op de bovenkant.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like