
Visbriwat
Lieve volgers, vandaag heb ik genoten van: visbriwat, mini lemsemmen kip (gemaakt van loempiavellen) en hrira met vlees. Wat hebben jullie gegeten? Inspireer mij voor morgen.
Ingrediënten voor briwat van vis:
- Filodeeg
- 500 gram verse gepelde tijgergarnalen
- 500 gram verse roze gepelde garnalen
- 300 gram inktvisringen
- 250 gram surimistick
- 200 gram kabeljauw filet
- Handvol mihoen
- 4 grote uien, fijngesneden
- 1/2 bos koriander en peterselie
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode chillipeper
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 groene paprika, in stukjes gesneden
- Visbouillon
- Komijn
- Saffraan
- Rode peper
- Zwarte peper
- Knoflookpoeder
- Gemberpoeder
- Olie
Bereidingswijze:
Bak de uien, geraspte of gesneden knoflook, chilipepers, koriander, peterselie en paprika met de kruiden inclusief 1 doosje visbouillon. Doe dan alle vissen (behalve tijgergarnalen) bij elkaar. Kruid ze en bak ze mee. Zorg ervoor dat het geen papje wordt, dus niet al te veel roeren. Als laatste de tijgergarnalen erbij.
Kook water in een pan en laat de mihoen even 5 minuten erin staan. Wanneer de vissen gaar zijn doe je een handvol mihoen erbij. Laat je vulling goed afkoelen, anders scheurt je filodeeg. Maak stroken van je filodeeg. Besmeer ze met olie en vouw ze in driehoeken.
Verwarm de oven op 175 graden en bak de vis brewat in ongeveer 40 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en versier naar keuze (bijvoorbeeld met gekruide gamba’s, citroen en peterselie). Succes!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like