Vissoep met zeevruchten
Heerlijk gegeten alhamdoelillah! Vissoep, zalm uit de oven, gamba pil pil, krieltjes en salade.
Ingrediënten:
- 2 á 3 el olijfolie
- Zeevruchtenmix (hoeveelheid naar eigen keus)
- Gamba’s
- Garnalen
- 1 grote wortel
- Zakje soepgroente (prei, peen, bloemkool en selderij)
- 2 rode uien
- Zakje tomaat/basilicumsoep (Knorr)
- 3 el bloem
Kruiden:
- Verse gember
- Chilipeper
- 2 blokjes visbouillon (Knorr)
- Zout en peper
- 1/2 dessertlepel komijn
- 1 dessertlepel gedroogde tijm
- 1/2 dessertlepel viskruiden (Lidl)
- 1 dessertlepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- Beetje kurkuma (voor kleur)
Bereidingswijze soep:
Maak alles schoon. Ontvel de ui en snipper deze fijn. Rasp je wortel. Pers je knoflook. Snij de chilipeper klein. Rasp de gember. Maak de gamba’s school en pel deze. Zet dit allemaal in kommetjes zodat je gelijk door kunt werken.
Verhit nu de olijfolie in de (soep)pan en fruit hierin de rode uitjes samen met de chilipepers. Leg nu in een een kommetje de garnalen, gamba’s en een beetje surimistukjes/inktvisringen opzij voor op het laatst, nadat alles fijngemalen is.
Doe nu je zeevruchtenmix, wortel, knoflook, gember, visbouillon, soepgroente en ‘kruiden’ in de pan en roer dit goed om. Laat dit zachtjes garen met deksel voor ongeveer 10 minuten.
Vul de pan met water tot de ‘handvaten’ van de pan. Breng dit aan de kook totdat dit goed gaat borrelen. Vul een kommetje met warm water en doe hier je zakje tomatensoep in en drie eetlepels bloem.
Klop dit goed los met een garde en voeg dit al roerend aan de ‘kokende’ soep. Laat dit rustig garen met deksel. Haal nu je soep van het vuur en maak alles fijn met een staafmixer. Zet deze weer op het vuur en doe hier het kommetje garnalen bij.
Laat dit nog ongeveer 15 minuten garen en je kunt je soepje nu lekker opscheppen. Paar druppels citroensap in je kommetje maakt het compleet. Echt een super lekkere soep vind ik zelf.
Succes toegewenst.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like