Vlees spiesjes met kerrierijst
Ik las eens in een kookboek een recept voor deze spiesjes. Lang nagedacht over wat ik erbij zou serveren en ben toen op het volgende uitgekomen. Een heerlijke combi van vlees, rijst, zoete rozijntjes en ananas en een kruidige kerriesaus.
Ingrediënten:
- 500 gr vlees in blokjes (ik heb kalfsvlees gebruikt)
- 1 ui
- Knoflook (poeder of 1 uitgeperst teentje)
- Zout en zwarte peper
- 3 el olie
- Kerriepoeder
- Citroensap
- Gember
- Komijn
- 1 courgette
- 1 rode paprika
Voor de rijst:
- Rijst
- Snufje saffraan
- Handje rozijnen
Voor de kerriesaus:
- 1 zakje kerriesaus van Maggi of Knorr
- 1 klein blikje ananasstukjes
- Vers gehakte koriander
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en meng met de olie, gesnipperde ui, zout, peper, 1 tl gember en 1 tl komijn en 1 el kerrie. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Rijg alles om en om aan satéstokjes en bak deze in een pan goudbruin en gaar. Wat nog over is van de marinade en de groenten, kun je even roerbakken.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like