Vlees uit de oven met sperziebonen en krieltjes

Vlees uit de oven met sperziebonen en krieltjes

Recept voor vlees uit de oven met sperziebonen en krieltjes…op Marokkaanse wijze!

Ingrediënten:

  • Koteletjes/ribbetjes (naar keuze)
  • 4 uien, gesnipperd
  • Sperziebonen
  • 1 el boter
  • Krieltjes
  • Olijven

Ingrediënten marinade:

  • 1 theelepeltje paprikapoeder
  • 1 theelepeltje gemberpoeder
  • 1 theelepeltje komijnpoeder
  • 1 theelepeltje kurkuma poeder
  • 1 theelepeltje peper
  • 1/2 theelepeltje saffraan
  • 1 theelepeltje zout
  • Flinke scheut zonnebloem olie
  • Bosje koriander, fijngesneden
  • Bosje peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

Smeer het vlees in met de marinade. Leg de gesnipperde ui op de bodem van een ovenschaal en leg het vlees erop. Dek het af met folie en zet het 1 uur in de oven. Ik heb de sperziebonen 10 minuten in water gekookt met een snufje zout. Daarna in de vergiet gedaan en afgespoeld met koud water.

Bak de krieltjes in een steelpan met 1 eetlepel boter tot ze gaar zijn. Schep het vlees op het bord met het uiensausje. Bovenop de sperziebonen en daarbij de krieltjes en olijven.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie