Vogeltongetjes soep (shorba met orzo)

Vogeltongetjes soep (shorba met orzo)

Vogeltongetjes shorba soep. Gisteren een heerlijke frisse spinazie smoothie met jullie gedeeld, vandaag deze heerlijke snelle shorba soep met vogeltongetjes (orzo). Yammie!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr vogeltongetjes (orzo)
  • 7 steeltjes koriander
  • 7 steeltjes peterselie
  • 3 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 grote eetlepel tomatenpuree (klein blikje van 7 gram)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Blender of rasp de ui samen met de tomaat, knoflook, peterselie en koriander tot een pasta. Voeg olijfolie in een pan en voeg de pasta toe. Laat dit voor ongeveer 3 minuten koken. Voeg gemberpoeder, peper en kurkuma toe. Doe ook de tomatenpuree erbij en laat het op zacht vuur eventjes pruttelen.

Zet ondertussen de waterkoker met 1.5 liter aan. Voeg 1.5 liter kokend water (onder voortdurend roeren) toe. Voeg de gewassen vogeltongetjes toe en laat het op middenlaag vuur, onder voortdurend roeren, in 20 á 25 minuten garen. Als de orzo gaar is, dan is de soep helemaal klaar.

Eet smakelijk❤
Besaha❤
Afiyet Olsun❤
Bon Appétit❤
Liefs Miriam❤

Te volgen op…
Facebook: Oumami Food
Youtube: Oumami Food
Instagram: @oumamifood


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie