Vogeltongetjessoep met vlees

Vogeltongetjessoep met vlees

Recept voor vogeltongetjessoep met stukjes vlees. Dit is erg lekker, ik maak dit wekelijks omdat mijn kids hier gek op zijn. Je kunt i.p.v. wortel en ui ook ander groenten toevoegen, bv. geraspte courgette. Mijn vriendin doet er blokjes aardappel doorheen, is ook verrukkelijk.

Ingrediënten:

  • Vogeltongetjes pasta
  • Vlees, in blokjes (kipfilet kan ook)
  • 3 wortels, geraspt
  • 2 uien, geraspt
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • Bouillon naar smaak
  • 2 grote vleestomaten, in stukjes zonder zaadjes
  • Een scheut tomato frito (tomatensaus)
  • Beetje koriander
  • Beetje kurkuma
  • Saffraan
  • Peper

Bereidingswijze:

Bak de vleesjes aan in een pan. Voeg hier de geraspte ui en wortel bij en laat dit even doorbakken. Voeg dan de tomaat, frito en knoflook toe. Even doorbakken en dan doe ik zelf altijd een klein scheut kokend water erbij. Hierdoor gaat niet alles aankoeken als ik de kruiden toevoeg. Voeg dan de kruiden, koriander en bouillon toe.

Voeg kokend water (3/4 liter) toe. Laat dit doorkoken tot het vlees gekookt is en het water wat is ingekookt. Als je niet veel bouillon wilt gebruiken, kan je een paar lepels groentensoep (zakje mix) toevoegen. Is ook heel lekker en doe ik ook vaak. Doe dan de vogeltong pasta erbij. Je zult zien dat de vogeltong veel vocht opneemt, dus het kan zijn dat je wat extra kokend water moet toevoegen om de soep tot de juiste dikte te koken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie